5 manieren om online enquêtes sneller in te vullenOp sommige momenten, online enquête nemen kan frustrerend tijdrovend zijn. In de loop der jaren hebben enquêteontwerpen verbeterd en zijn ze interactiever geworden, maar het is nog steeds niet ongewoon om vermoeidheid te ervaren als je geconfronteerd wordt met een schijnbaar eindeloze lijst van vragen die allemaal vereisen dat u op dezelfde manier te beantwoorden.

Hoewel er een dunne lijn is tussen efficiënt zijn en het “versnellen” van enquêtes, zijn er enkele dingen die u kunt doen om uw enquêteduur op een legitieme manier te versnellen, zonder de regels te overtreden.

Wat enquêtepanels denken van snelle deelnemers aan enquêtes
Voor marktonderzoekers staan mensen die sneller dan gemiddeld online enquêtes invullen bekend als “speeders”. Speeders worden niet vriendelijk bekeken door marktonderzoeksbureaus. In feite worden de gegevens die door snelle gebruikers worden achtergelaten soms weggegooid, wat kan betekenen dat u niet wordt gecompenseerd voor een enquête, of erger nog, dat u helemaal uit een panel wordt geweerd.

Hoe wordt u niet betrapt op te hard rijden?
Er zijn een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u minder tijd kwijt bent aan het invullen van online enquêtes.

1 Speeders hebben de neiging om kortere antwoorden te geven op open vragen en complexe vragen, en ze soms zelfs volledig over te slaan! Laat dit u niet overkomen. Beantwoord elke vraag in detail, vooral die waarbij u wordt gevraagd uw antwoorden in een vakje te typen.

2 Speeders hebben de neiging inconsistente antwoorden te geven, dat wil zeggen dat ze de ene vraag op de ene manier beantwoorden, maar een soortgelijke vraag op een andere manier beantwoorden. Als u een enquête in minder dan de gemiddelde tijd wilt invullen, zorg er dan voor dat u de vragen echt leest en dat u echt goede antwoorden geeft.

3 Verbeter uw typesnelheid. Het is niet moeilijk te zien hoe dit zich leent om minder tijd te besteden aan het invullen van enquêtes. Het gebruik van een fysiek toetsenbord zal resulteren in een hogere typesnelheid, aangezien typen op het scherm altijd langzamer gaat en vatbaarder is voor fouten. Dus als u een lange enquête moet invullen, start dan uw bureaublad op en voer het daar uit!

4 Gebruik software voor het invullen van formulieren zoals Roboform, maar wees voorzichtig! Roboform is een relatief eenvoudig invulprogramma dat automatisch zaken als uw naam, adres, enz. op een website invult. Het kan ook gebruikersnamen en wachtwoorden van websites “onthouden”, zodat u dat niet hoeft te doen. Dit eenvoudige stukje software is vrij onschuldig, maar er bestaan meer gesofisticeerde tools die voor u vakjes kunnen aanvinken en het eigenlijke enquêteproces kunnen versnellen. Vermijd deze ten koste van alles, aangezien ze vaak kunnen worden opgespoord door het onderzoeksbedrijf dat de studie uitvoert.

5 Zorg ervoor dat uw browsersoftware en -plugins up-to-date zijn. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar het is verbazingwekkend hoeveel mensen nog steeds verouderde browsers gebruiken om online te surfen. Deze kunnen problemen veroorzaken met enquêtes die zijn geprogrammeerd met nieuwere talen, dus zorg er op zijn minst altijd voor dat uw browser actueel is en dat u de nieuwste editie van Flash hebt geïnstalleerd. Uw internetbrowser laten crashen in het midden van een enquête is nooit een goede scène.

Blijf binnen de grenzen
De grootste zorg van een marktonderzoeker bij het invullen van een enquête is de kwaliteit van de gegevens. Enquête-deelnemers die snel enquêtes invullen, zijn op zich niet zozeer een zorg als wel de impact die dit heeft op hun antwoorden.

Houd in gedachten dat onderzoekers zich ervan bewust zijn dat sommige mensen van nature snel zijn. Maar als uw account andere kwaliteitscontroles niet doorstaat, kan uw account worden gemarkeerd of zelfs worden verbannen. Als de enquête een bijzonder lucratieve incentive biedt, let dan op hoe snel u de enquête invult, aangezien deze enquêtes mogelijk strenger worden gecontroleerd.

Denk eraan dat u nooit tot de snelste 5-10% van de deelnemers wilt behoren, aangezien de antwoorden van deze respondenten waarschijnlijk nauwkeuriger zullen worden onderzocht.
Uit één onderzoek1 is gebleken dat mensen die sneller een enquête invullen bijna de helft van de tijd nodig hebben om een onderzoek af te ronden dan hun collega’s die niet sneller zijn. Nogmaals, als u minder tijd kwijt bent aan het invullen van een enquête, wees daar dan redelijk over en laat uw antwoorden geen ongewenste gegevens worden. Anders loopt u het risico dat uw lidmaatschapsaccount ook wordt gekraakt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *